Torsdag

Godmorgon! Eller man kanske borde säga förmiddag när klockan har passerat tio? Vi är i alla fall lediga idag också, jag och Kevin. Vet inte riktigt vad vi ska göra med denna dagen bara. Men det blir nog ganska lugnt här tills Anders kommer hem i eftermiddag. Då kanske vi kan hitta på något :)

Igår hade vi bästaste Veronica här på besök. Mycket trevligt som alltid. Sen när Anders kom hem blev det bad i poolen för Kevin i alla fall. Det var ju ändå tjugosju grader varmt ute och han tyckte det var så skönt. Man såg på honom hur han riktigt njöt, plaskade för fullt och lade huvudet i vattnet för att svalka sig. Inte är han mer snuvig idag heller, snarare tvärtom.


-Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

Onsdag

Godmorgon! Idag är det ledigt som gäller för min del. Väldigt skönt, för jag orkar ingenting i denna värmen. Och på jobbet är det ju inte svalare direkt.

Kevin fick vara hemma med Anders på eftermiddagen igår. Han är inte direkt hängig eller dålig men fortfarande snorig. Typiskt att han ska bli det nu när det är så fint väder. Hade vart roligt för han att få bada i sin pool, men det får vänta till näsan har slutat att rinna.

Var ute på altanen och gungade igår och invigde sina nya Crocs som pappa köpt!

-Vardagsbetraktelser | | Kommentera |

V.25

Du är i vecka: 25

Du är i månad: 6

Antal graviditetsveckor och dagar: 24 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 112

 

Bebis:

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt.

Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter att hårdna.

 

Mamma:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.

-Graviditet 2 | | Kommentera |
Upp